Sidematch Bonanza


Arrangør: Western

Tid


Sted

Vis kart

For de som er interessert i å se et Western stevne (riktignok er dette sidematch, men finnes en del interessante aktiviteter her), så arrengerer Westerngruppe (Silver City Regulators) stevne på Meheia 12. og 13. august.

Både feltbanen og 25 m banen vil bli brukt i stevnet, primært på lørdag.

For de som har lyst til å observere, merk at SWS sikkerhetsregler krever at alle, også tilskuere, har på briller mens skyting pågår.


Stevneinvitasjon sendt ut til SWS ligger under for de som er nysjerrige.


Sidematch Bonanza 2023


Dato 12-13 august


Oppstart begge dager kl 10.00. Oppmøte for gjennomføringsinfo 09.30 på respektive baner (gjennomføringsblekke blir utlevert).


Baneanleggene ligger mellom Kongsberg og Notodden, i nærheten av Meheia. Avkjøringen heter Barmsveien og er også merket med skytefelt.


Oppmøte lørdag 12/8 for speed på Silver City Regulators bane (etter å ha tatt av Barmsveien mot skytebanene, er det første vei til høyre, hold deretter venstre ved de neste 2 kryssene).


Oppmøte søndag 13/8 for long range, 1 og 2 håndsvåpen på Kongsberg metallsilhuettbane (etter å ha tatt av Barmsveien mot skytebanene, er det andre vei til høyre).

Stevneinfo:

Alle long range øvelsene vil bli skutt på papp med både 1 og 2 håndsvåpen. Antall poeng scoret med 5 skudd på en standard blink med poengringer fra 1-10. På speedøvelsene vil det bli skutt på metall, unntatt for speed hagle siden det der må benyttes stålhagl.


På standplassene for long range øvelsene vil det legges opp til at inntil 10 skyttere kan skyte samtidig.

Etter gjennomført skyting går skytterne frem sammen med 2 av arrangørene for å notere seg poengsum, og de gir deretter klarsignal til at skytter kan lappe før de går videre til neste skytter.


Eventuelle omskytinger grunnet lik poengsum tas til slutt, etter at alle klasser har blitt skutt.


Det er tillatt å benytte TIDSTYPISKE skytestøtter av tre og lær for tohåndsvåpnene, slik det også ble benyttet den gangen tilbake på 1800 tallet. Mono, duo og tripod i tre godkjennes, men må som sagt være tidstypiske og portable. Tanken er at disse var noe jegerne slo sammen og pakket med seg. «Spirit of the game» bør være en grei rettesnor her.. Skytestilling er fri, men hvis sittende stilling benyttes og du ikke ønsker å sitte på bakken, gjelder samme regel for det som benyttes til å sitte på som på selve skytestøtten. Det vil være noen skytestokker for utlån, men vi oppfordrer deltakerne til å lage sine egne. Et godt og enkelt alternativ er feks 2 kosteskaft festet i kryss.


Klasser innen long range tohåndsvåpen vil være med 5 skudd. Skytetid 3,5min (hvis det er munningslader på laget får alle 7 min skytetid). Skytes på Kongsberg metallsiluettbane på 100m hold for alle 2 håndvåpen. 3 prøveskudd først er tillatt, og vi prøver å få til mulighet for innskyting ettermiddag/kveld lørdagen 13 for de som eventuelt ønsker seg det.


Long range single shot

Long range buffalo single shot

Optisk

Long range lever action pistolkaliber

Long range lever action riflekaliber

Long range bolt rifle

Long range munnlader


Klasser innen long range enhåndsvåpen. Skytestilling er stående fri. Skytetid vil være 2 min.


Skytes på 25m banen til KPK:


Long range revolver, 5 skudd

Long range pistol, 1911/1914, 5 skudd

Long range perkusjonsrevolver, 5 skudd


Unntak: (Disse skytes på Silver City Regulators bane på feltbaneanlegget til Kongsberg pistolklubb etter speedøvelsene).

Long range derringer, 2 skudd

Long range pocket pistol, 4 skudd


Klasser innen speed (bortsett fra hagle) må være håndvåpenkaliber benyttbart i mainmatchøvelser. Speed hagle skytes med stålammunisjon, men i de resterende øvelser benyttes bly. Skytes på Silver City Regulators bane på feltbaneanlegget til Kongsberg pistolklubb:


Speed lever action (alle mainmatchrifler tillatt)

Speed hagle (alle mainmatchhagler tillatt)

Speed revolver

Speed 1911/14

Speed derringer

Speed pocket pistolVi regner med å få til kjøp av mat ved banene, samt undersøker muligheten for grilling på lørdagskvelden:)


For de som har noe å selge, bytte o.l, vil det være mulighet for det på lørdagen etter endt skyting under tak på pistolskytebanen (ta isåfall med egne bord).


Det vil være campingmuligheter nedenfor baneanlegget til longrangeøvelsene, på den store parkeringsplassen til Kongsberg Skytterlag. Dere kan også kontakte Kongsberg Vandrerhjem 32732024, Best Western Gyldenløve Hotell Kongsberg 32865800, Quality Grand Hotell Kongsberg 32772800, Clarion C Hotel 1624 Kongsberg 32299070Håper på et trivelig og flott stevne for alle deltagere:)

Silver City RegulatorsAdministratorer


Kommentarer

Du må logge inn for å poste i veggen.